Wijnvisie

In de wijngaarden van Bienvenues-Bâtard-Montrachet, Bourgogne (maart 2018).

Het aanbod van wijnen is ontzettend groot. Via diverse kanalen kan de wijn bij jou op tafel komen. Ik heb er voor gekozen om één land te voeren: Frankrijk. En binnen dat land nog eens specifieke gebieden te kiezen. Eénmaal in dat gebied ga ik graag op zoek naar wijnen, die ik zelf wil drinken. Daaraan doe ik geen enkele concessie. Als een wijn niet helemaal naar mijn zin is, dan voer ik die niet. Het resultaat is, dat ik een assortiment kan presenteren, waar ik voor de volle 100% achter sta. Een belangrijk aspect daarbij is, dat door de rechtstreekse import bij veelal kleine wijnboeren ik een meer dan uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kan bieden. 

Ik hecht eraan om mijn klanten te kennen en die van goed wijnadvies te voorzien. De passie van de wijnboer breng ik daarom graag in een persoonlijk gesprek over. Ik ontvang je met plezier in mijn fraaie wijnproefruimte op de Hyacinthweg 71 in Den Haag. Ook met een klein gezelschap ben je van harte welkom om kennis te maken met mijn aanbod.

Vanaf september 2015 mag ik mijzelf 'Registervinoloog van de Wijnacademie' noemen. Deze professionele wijnopleiding wordt verzorgd door de Wijnacademie (in voorheen Maarn, thans Soesterberg). Gedurende een jaar word je getraind in het organoleptisch en analytisch proeven en daarnaast worden alle wijnlanden van de wereld behandeld. Heel inspirerend en leerzaam is de wijnstudiereis naar de Bourgogne en Champagne óf Bordeaux, die onderdeel van de opleiding is. 

Jacques van den Hoogen
Registervinoloog van de Wijnacademie