Nieuwe wijnen

Op deze pagina staan onze nieuwe wijnen. Deze wijnen vind je uiteraard terug op de pagina 'Assortiment en bestellen'.

Wijnkoperij Van den Hoogen introduceert wijnpakketten.

In deze bizarre tijden is goede gezondheid en genieten van en met elkaar belangrijker dan ooit. We zijn thans gedwongen dat steeds meer in huiselijke kring te doen. Door de draconische maatregel van horeca-sluiting is het zaak om restaurants te steunen in hun activiteiten rond 'delivery & take-away'.
Al meerdere keren heb ik genoten van thuisdiners van diverse restaurants - van lekker bistro tot fancy sterrenniveau. Als begeleider van die maaltijden kon ik putten uit wijnen uit mijn eigen kelder - hoe makkelijk en lekker is dat!
Dat bracht mij op het idee om wijnpakketten samen te stellen voor thuis. De namen van de pakketten zijn afgeleid van de vijf opleidingsniveaus, die op het gebied van wijneducatie in Nederland bestaan.

Wijnvignet-pakket - € 49
Blanquette de Limoux 
Chardonnay-Sauvignon 
Antech Chardonnay Limoux
Merlot Vaucluse 
Château Belvèze
Princes d'Orange Côtes du Rhône Villages
Bestellen onder 'Wijnpakketten'.

img_4868

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wijnoorkonde-pakket - € 89
Champagne Collard-Chardelle
Touraine sauvignon blanc
Chardonnay Limoux
Mâcon-Davayé
Sablet Rhône
Bourgogne Les Guignottes
Bestellen onder 'Wijnpakketten'.

img_4869

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wijnbrevet-pakket - € 139
Champagne Blanc de Blancs
Las Gravas Limoux
Chablis 1er Cru Fourchaume
Gigondas Rhône
Minervois La Livinière Languedoc
Savigny-lès-Beaune
Bestellen onder 'Wijnpakketten'.

 img_4870

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinologen-pakket - € 239
Champagne Bollinger
Chablis Grand Cru Bougros
Meursault Les Tillets
Santenay 1er Cru La Maladière
Nuits-Saint-Georges
Gevrey-Chambertin
Bestellen onder 'Wijnpakketten'.

img_4871

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magister Vini-pakket - € 399*
Champagne Bollinger La Grande Année 2005
Corton Charlemagne Grand Cru 
Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot
Volnay 1er Cru Les Taillepieds
Morey-Saint-Denis Clos Solon 
Gevrey-Chambertin Les Champs Chenys
*met Champagne Bollinger Special Cuvée is de pakketprijs € 349
Bestellen onder 'Wijnpakketten'.

 img_4882

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe wijn voorjaar 2020

saintromain2

Saint-Romain 'En Poillange' 2018 (Stéphane Piguet) - € 28,50

Fris citrusfruit in de neus met ook bloesem en steenfruit (perzik). Een elegante wijn, goed in balans met ingetogen zuren. Een volle, ronde wijn in kleine productie (2000 flessen) met subtiele houtopvoeding. In de smaak een zweem zoethout, salmiak en een likje caramel. Een finale die met het ouderen van deze Bourgogne alleen maar grootser zal worden. Chardonnaydruiven afkomstig van de lieu-dit 'En Poillange', slechts 6,5ha groot, iets ten zuiden van het dorp Saint-Romain. Wijnmaker Stéphane Piguet zegt dat we deze wijn tot zeker 2024 kunnen drinken. Nummer 20 op de bestellijst.

 

Nieuwe wijnen najaar 2019

3wijnen

  

Touraine 'Les Sauterelles' 2018 (Lionel Gousseaume) - € 10,50

Een heerlijk fris, stuivend glas sauvignon blanc. Aangename geur in de neus. Deze wijn van Lionel Gousseaume uit  het dorp Choussy, dichtbij Oisly, heeft verfijnde zuren en drinkt daardoor uiterst plezierig. Een aangenaam, sappig glas uit de Touraine in het hart van de Loire.
Nummer 10 op de bestellijst.

Gevrey-Chambertin 'Les Champs Chenys' 2015 (Trapet-Rochelandet) - € 59

Domaine Trapet-Rochelandet bezit diverse wijngaarden in Gevrey-Chambertin. De stokken van hun 'Les Champs Chenys' liggen tegen die van Grand Cru wijngaard Charmes-Chambertin aan. Dat geeft een mooie, ronde volle wijn met die typische aardse neus van de pinot noir. Fijn fruit en mooi geïntegreerde tannines in combinatie met een lange afdronk zorgen voor een geweldig glas wijn. Nummer 39 op de bestellijst.

Gevrey-Chambertin 1er Cru 'Les Cazetiers' 2015 (Philippe Leclerc) - € 75

Philippe Leclerc in Gevrey-Chambertin staat erom bekend dat hij zijn Gevreys graag laat ouderen. Je kunt er vele wijnjaren proeven. Deze 1er Cru 'Les Cazetiers' 2015 is magnifiek. Verfijning, elegantie, karakter en kracht naast fruit, diepgang, balans en souplesse. Genietwijn dus. Slechts 10 flessen beschikbaar. UITVERKOCHT

Nieuwe wijnen zomer 2019

Meursault 'Les Tillets' 2015 (Dupont-Fahn) - € 39,50

Een klassieke Meursault met sap, concentratie en smaak. Een lichte kruidigheid, iets romig, een subtiele vettigheid en een frisse afdronk. Het verfijnde houtgebruik heeft zijn werk gedaan. Raymond Dupont-Fahn komt uit het dorp Tailly en is de maker van deze heerlijke Bourgogne. De wijnstokken in 'Les Tillets' zijn ongeveer 50 jaar oud. Nummer 23 op de bestellijst.

Chassagne-Montrachet 1er Cru 'Morgeot' 2015 (Lequin) - € 75

Deze wijn is onderscheiden met een Coup de Coeur in de Guide Hachette 2019 en dat is meer dan terecht. Een elegante en evenwichtige wijn met een prachtige neus.
Romig, geconcentreerd, mondvullend en met behoud van mineraliteit. Wat opvalt aan deze wijn is de frisheid en drinkt daardoor heel aangenaam. Een heerlijke begeleider van een klassiek visgerecht met gereduceerde saus. Wijnmaker Louis Lequin komt uit Santenay en heeft nog meer moois gemaakt, waarvan de Bâtard-Montrachet (nummer 25) er een is. Nummer 23 op de bestellijst.

Bâtard-Montrachet Grand Cru 2015 (Lequin) - € 275

De wijngaarden van Bâtard-Montrachet liggen tussen de dorpen Puligny-Montrachet en Chassage-Montrachet in en beslaan slechts zo'n 11 hectare. De wijnen die hier gemaakt worden zijn van een opperste verfijning. Domaine Louis Lequin uit Santenay is de schepper van dit kostbare vocht. Er zijn slechts zestien huizen die stokken hebben in Bâtard-Montrachet. De wijnen zijn heel geliefd, doch schaars.
Deze wijn is op voorraad, voor de ware wijnliefhebber. Visrestaurant Bistro-mer in de Javastraat 9 in Den Haag schenkt deze wijn voor haar gasten. Nummer 25 op de bestellijst.

 

Volnay 1er Cru 'Les Taillepieds' 2016 (Boussey) - € 39

De wijngaarden van 'Les Taillepieds' liggen pal naast het dorp Volnay en staan hoog aangeschreven. Deze 1er Cru is bijzonder elegant en mag 'lichtvoetig' worden genoemd. Een subtiele wijn die zich nog zeker zal ontwikkelen, dus voor wie enig geduld heeft zal deze fles in de toekomst een nog groter genot zijn.
Een verfijnde wijn vraagt om verfijnde gerechten. Een gebakken kwartelborstje (houdt het vlees lekker sappig) kan prima. Geniet van de lange finale van deze klasse-Bourgogne uit het gebied net onder Pommard. Nummer 36 op de bestellijst.

Nuits-Saint-Georges 'Les Creux - Fraîches Eaux' 2017 (Dufouleur) - € 39

In Nuits-Saint-Georges vond ik bij het domein van Guy en Yvan Dufouleur prachtige wijnen, waarvan deze heerlijke wijn uit de Côte de Nuits er één van is. Rood en zwart fruit in de neus, een mooie aanzet en prettige tannines. Een wijn met karakter, sap en een mooie afdronk. Ik adviseer je hem nog even weg te leggen om de wijn te laten ontwikkelen.Geduld zal worden beloond! Culinair breed inzetbaar. Nummer 37 op de bestellijst.

Gevrey-Chambertin 2016 (Audoin) - € 49

Deze Gevrey is een krachtige en rijke wijn met heerlijk rood fruit in de neus. Bovendien opvallend fris en levendig. Lichte houttonen door het subtiele gebruik van eikenhout. De wijn heeft een zachte kruidigheid en een fenomenale afdronk. Vol, rond en sap. Je koopt deze top uit de Bourgogne voor 49 euro per fles. Dat is veel geld voor een fles wijn, maar voor deze kwaliteit uit de Côte d’Or weer niet … Nummer 38 op de bestellijst.

 

 

Nieuwe wijnen najaar 2018

Château d'Antugnac uit de Limoux

Limoux 'Las Gravas' 2015 -  € 16,95

Een wijn met een neus van exotisch fruit, zoals ananas. Rijp en geurig. Een  wijn waarin je het subtiele houtgebruik ontwaart en ook de frisheid ontdekt. Mooi in balans, aangename zuren en de ronde volheid van een Zuid-Franse chardonnay. Houdt zich moeiteloos staande bij een visgerecht (griet lijkt me verrukkelijk) met een romige saus. Een klassieke schoonheid, om heerlijk van te genieten dus! 
Nummer 14 op de bestellijst.

Domaine de Boissan uit de Rhône

Sablet 2015 -  € 11,50

Christian Bonfils is een eigenzinnige wijnmaker en presteert het om een Sablet (Rhône) te maken, die staat als een huis en ik kan aanbieden voor een zacht prijsje. Dat is de lol van het vinden  van mooie wijnen voor mijn eigen wijnvoorraad. Een sappig, fruitig en fris glas wijn. Bovendien krachtig, maar de grenache blijft vriendelijk. Uitstekende wijn voor bij wildgerechten, zowel een heerlijk reebiefstukje als een mooie stoofschotel van bijvoorbeeld zwijn.   
Nummer 30 op de bestellijst

Nieuwe wijnen voorjaar 2018

Château d'Esclans uit de Provence 

Rosé 'Whispering Angel' 2017 - € 21,95

Deze zomer staat in het teken van genieten van rosé van topkwaliteit. Château d'Esclans uit de Côtes de Provence maakt een werkelijk fantastische rosé en bewijst hiermee dat rosé absoluut een volwassen wijn is. Deze wijn is fris en heeft framboosjes in de neus. Een verfijnde wijn met aangename zuren. Sappig met een prettig mondgevoel. Elegant, in balans en soepel. Rond, romig en rijk met een fijne finale. Kortom, een prachtige rosé van hoge kwaliteit die het niet hoeft te hebben van marketing of een hype. Niet onbeperkt leverbaar. Nummer 26 op de bestellijst.

Domaine Dominique Foucher uit de Loire

Touraine Sauvignon 'Les Tassins' 2016 - € 8,50

Een knisperend frisse, stuivende sauvignon met aangename zuren. Sappig en mondvullend. Rijp exotisch fruit. Een wijn waarmee je kwaliteit koopt voor een supermarktprijs. Heerlijke wijn voor zomerse dagen op het balkon, het terras of in de tuin. Maar binnen bij een licht voorgerecht smaakt deze dorstlessende doordrinker ook uitstekend! UITVERKOCHT

 

Nieuwe wijnen najaar 2017

Domaine de la Croix Senaillet

Pouilly-Vinzelles 2014 - € 27,50

Jarenlang voerde ik de Pouilly-Loché van Alain Delaye. De heer Delaye raakte inmiddels aardig op leeftijd en heeft zijn wijngaarden verkocht. De Loché van het nieuwe huis vond ik van mindere kwaliteit dan die ik gewend was.
Dus moest ik op zoek naar een waardige vervanger. Op mijn zoektocht in april van dit jaar vond ik een mooie en lekkere Pouilly-Vinzelles. Naast Loché en Fuissé de derde 'Pouilly'.
Wat een formidabele witte Bourgogne!
De wijn heeft structuur, sap, frisheid. En is vol van smaak. Kent een klein botertje, een vleugje boterbabbelaar. Een rijke wijn met een hint van gebrande hazelnoot. Heeft iets hout gehad, maar dan met een subtiele verwerking daarvan. De wijn heeft lengte en doet het goed bij visgerechten met een beurre blancsaus. Nummer 19 op de bestellijst.

Mâcon-Davayé 2015 - € 13,75

Dit huis maakt meer wijnen en die heb ik allemaal graag geproefd!
Eén wijn viel bijzonder op door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze wijn heeft diepte, smaak en een aangename afdronk. Lekker fris citrusfruit in de neus. Fijne mineraliteit.
Het is de Mâcon-Davayé van Domaine de la Croix Senaillet (van de broers Richard en Stéphane Martin) en ik voeg deze wijn met bijzonder veel plezier toe aan mijn assortiment. Nummer 12 op de bestellijst.

Champagne Remy-Collard

Champagne Cuvée Grande Reserve (halfje/375cl) - € 17,50

Deze heerlijk frisse Champagne met zijn zachte mousse is in een halfje een uitstekend aperitief! Prettige neus, subtiele smaak en mooie finale. 
In een doos zitten 12 van deze prachtige flesjes. Nummer 6 op de bestellijst.

 

Nieuwe wijnen voorjaar 2017

Château Puech-Haut

Rosé 'Prestige' 2016 - € 17,95

Er zijn veel rosés. Heel veel rosés. Bij het vinden van een rosé voor de zomer van 2017 heb ik mij laten leiden door mijn persoonlijke smaak. De rosé van Château Puech-Haut uit Saint Drézéry is veruit favoriet! De rosé ‘Prestige’ van dit huis uit de oostelijke Languedoc, is gemaakt van grenache (60%) en cinsault (40%). De wijn is helder en licht van kleur. Aroma’s van lychee, steenfruit en watermeloen. In de smaak citrusfruit, lichte kruidigheid en zoethout. Frisse zuren en een lange afdronk. Drink deze rosé zeker niet te koud en serveer hem rustig in een Bourgogne-glas: het zal het rijke karakter zeker ten goede komen. UITVERKOCHT

 

Domaine Denis Carré

Saint-Romain 'Le Jarron' 2014 - € 23,50

Een parel van de hand van Denis Carré uit Meloisey. Zijdezachte Bourgogne met aangenaam rood fruit in de neus. Deze wijn is elegant, verfijnd, gracieus. Een lichte wiijn die het heel goed doet bij gevogelte. Heeft 14 maanden op Frans eiken gelegen. UITVERKOCHT

Beaune Premier Cru 'Les Tuvilains' 2013 - € 29,50

Deze Beaune Premier Cru van Denis Carré heeft rondeur. Is elegant en evenwichtig. Zachte tannines en mooie zuren. De wijn heeft ook pit en de verfijning proef je. Aardse tonen van paddestoel en biet. Kersen in de neus. Een prachtig lange afdronk. Nummer 35 op de bestellijst. 

Maison André Goichot

Bourgogne 'Les Guignottes' 2015 - € 12 (2016 - € 12,50)

Het vinden van een generieke rode Bourgogne voor een schappelijke prijs is gelukt! Aardse tonen, kersen, levendigheid en voilá: de soepele pinot noir van André Goichot staat als een huis. Heerlijk bij een kwartelborstje of kipdijfilet van maiskip. Schenk de wijn licht gekoeld voor een ultieme beleving! 
Nummer 31 op de bestellijst.

Santenay Premier Cru 'La Maladière' 2013 - € 27

Elegant, evenwichtig, fruit, souplesse, lange afdronk. Een sappige wijn met mooie zuren. Eigenlijk zoals een top-Bourgogne behoort te zijn. De wijn heeft 18 maanden houtopvoeding gehad. Fraaie tannines en body. Genietwijn! UITVERKOCHT

 

Nieuwe wijnen najaar 2016

Champagne Bollinger

Met veel plezier introduceer ik twee nieuwe Champagnes in het assortiment van Wijnkoperij Van den Hoogen. Na mijn bezoek aan het prachtige champagnehuis Bollinger in het plaatsje Ay, heb ik diverse keren mogen genieten van deze voortreffelijke Champagne. Verfijning, elegantie en complexe aroma’s zijn kenmerkend voor dit huis.

Bollinger Special Cuvée Brut - € 49,50

Fijne mousse. Krachtige, elegante Champagne van pinot noir (60%), chardonnay (25%) en pinot meunier (15%). Een blend van op eiken vaten vergiste wijn van druiven afkomstig van uitsluitend Premier en Grand Cru wijngaarden. Uitstekend aperitief en uitmuntend bij sashimi en gegrilde kreeft. Nummer 4 op de bestellijst.

Bollinger La Grande Année Brut 2005 - € 125

Uitsluitend in heel goede wijnjaren produceert Bollinger een ‘millésimé’. Deze blend van pinot noir (65%) en chardonnay (35%) is voor 95% afkomstig van Grand Cru wijngaarden. Complex, weelderig, met tonen van toast, brioche en citrus. Een Champagne om rustig van te genieten en culinair breed inzetbaar. Nummer 5 op de bestellijst.

 


Domaine Weinbach

Sinds juni 2016 zijn wijnen van Domaine Weinbach verkrijgbaar bij Wijnkoperij Van den Hoogen! Met veel plezier voer ik de Pinot Blanc, de Riesling en de Pinot Gris van dit oude wijnhuis uit Kaysersberg in de Elzas. De familie Faller werkt bio-dynamisch, oogst met de hand bij optimale rijpheid van de druiven en besteedt veel zorg aan de vinificatie. Zachte persing, natuurlijke en langzame fermentatie door inheemse gisten, het gebruik van oude eiken vaten; dit alles zorgt voor frisse wijnen met diepte en complexiteit. 

Pinot Blanc Réserve 2015, Domaine Weinbach, Clos des Capucins, Kaysersberg, Elzas - € 18,75
Nummer 17 op de bestellijst.

Riesling Réserve 2015, Domaine Weinbach, Clos des Capucins, Kaysersberg, Elzas - € 19,50 
Nummer 15 op de bestellijst.

Pinot Gris Réserve Particulière 2015, Domaine Weinbach, Clos des Capucins, Kaysersberg, Elzas - € 25 
Nummer 18 op de bestellijst.

 

 

Nieuwe wijnen najaar 2015

Chablis van Domaine Roy

In het najaar van 2014 bezocht ik voor het eerst Domaine RoyDit familiedomein ligt in het dorp Fontenay-près-Chablis. Sinds 1810 zelfs en nu is de 5e generatie Roy hier actief (sinds 1920 officieel onder de naam Domaine Roy). Ik was erg onder de indruk van hun wijnen. In oktober 2015 was ik er weer voor een definitieve keuze. Naast de Chablis maken zij ook prachtige Premier Cru Fourchaume en Grand Cru Bougros. 

De Chablis van David Roy wordt gemaakt van 100% chardonnay (ruim 40 jaar oude stokken), is fruitig en heeft een frisheid en mineraliteit, die heel kenmerkend is voor deze streek.

De term ‘oesterwater’ komt u vast elders ook tegen, maar bij blank vlees (kalf), slakjes of Comté (kaas) is deze Chablis ook niet te versmaden. Serveren op 12 à 13 graden is het mooist. Prijs per fles is € 13,75 (nummer 13 op de bestellijst).
Chablis Premier Cru Fourchaume kost € 19,50 per fles (nummer 16) en de Chablis Grand Cru Bougros kost € 27,50 per fles (nummer 21).

 

 

Ons aanbod in je mailbox!

Tweemaal per jaar verschijnt onze wijnmailing. Wil je exclusief en als eerste op de hoogte worden gebracht van ons assortiment en nieuwe wijnen? Meld je dan aan voor deze wijnmailing.

Aanmelden wijnmailing