Foto's en media

'Sommelier-privé'.

Wijnfoto1

Een lunch, diner of partij met een 'sommelier-privé' (al dan niet in combinatie met een thuiskok), behoort ook tot de mogelijkheden van Wijnkoperij Van den Hoogen (juni 2019).

Wijnreis Bourgogne in april 2019: een beeldverslag.

 

img_0488

 In Nuits-Saint-Georges vond ik bij Domaine Dufouleur de prachtige Nuits-Saint-Georges 'Les Creux-Fraîches Eaux' 2017.

img_0531

In Chambolle-Musigny drink je Chambolle-Masigny!

img_0542

Eric Marey (Pernand-Vergelesses) schenkt mij zijn wijnen en uiteindelijk neem ik zijn Corton-Charlemagne Grand Cru 2015 mee naar Nederland.

img_0552

Santenay, la Place du Jet d'Eau.

img_0579

Kleine inspectie van de wijnstokken.

img_0583

Vanuit Bâtard-Montrachet kijkend naar Le Montrachet.

img_0627

Prachtige Chablis van Domaine Roy in Fontenay-près-Chablis.

img_0628

In de zaterdagmorgense zon de Chablis proeven met Karine Roy.

img_0651

De Chablis geproefd bij Isabelle en Denis (foto) Pommier.

img_2464

Domaine Charles Audoin in Marsannay-la-Côte. Hier met Cyril Audoin op de foto. Ik vond er de Gevrey-Chambertin 2016, die ik met trots als  nieuwe wijn presenteer!

img_2491

Voor het eerst op bezoek bij Domaine Louis Lequin in Santenay en wát een vondsten! Chassagne-Montrachet 1er Cru 'Morgeot' 2015 (Coup de Coeur Guide Hachette 2019). Bâtard-Montrachet Grand Cru 2014 en 2015.

Img 0602

Als je even naar boven loopt, heb je een prachtig uitzicht over de grand cru’s van Vosne-Romanée.

Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek

Wijnkoperij Van den Hoogen was deelnemer aan de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek. Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 was Jacques van den Hoogen met een stand aanwezig op de Internationale Wijnmarkt (collegiaal met Jelle-Lars Heijmans van Heijmans Wijnen uit Steenbergen). 
Ook dit jaar is Wijnkoperij Van den Hoogen weer deelnemer! 
Op zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 ben je van harte welkom om mooie wijnen te proeven en te kopen.

Meer informatie over dit jaarlijkse evenement vind je op nederlandsewijnfeesten.nl

img_8172

Img 8147

Img 8214

img_8164

Wijnreis Bourgogne en Beaujolais in maart 2018

Een partij wijn ophalen bij Jean-François Matray. Daar drinken we altijd een mooi glas op. De Morgon van dit huis is een vaste waarde in het assortiment van Wijnkoperij Van den Hoogen.

Het is iedere keer weer proeven en nog eens proeven! 

Laurent Boussey is de maker van mijn Meursault Vielles Vignes 2015. Met plezier laat hij enkele van zijn wijnen uit het vat proeven.

WineWeekend 2017 in de Broodfabriek in Rijswijk

Wijnkoperij Van den Hoogen was weer present op WineWeekend 2017 in de Broodfabriek in Rijswijk. Samen met collega-importeur en vinoloog Jelle-Lars Heijmans van Heijmans Wijnen uit Steenbergen. Dank aan alle wijnliefhebbers die zaterdag 25 en zondag 26 november onze stand bezochten!

Wijnreis Chablis, Maçonnais en Côte d'Or in april 2017

Op Domaine Roy in Fontenay-près-Chablis het volledige gamma herproefd en de bestelling afgerond. Chablis, Chablis Premier Cru Fourchaume en Chablis Grand Cru Bougros prijkt weer op de lijst van Wijnkoperij Van den Hoogen. Dit huis voert ook een Petit Chablis, waarvan ik onder de indruk was. Botteling vindt plaats in juni 2017, wellicht een nieuwe wijn in het najaar.

Op Koningsdag een bezoek gebracht aan Domaine de la Croix Senaillet in Davayé in de Maçonnais. De Mâcon-Davayé en de Pouilly-Vinzelles vielen goed in de smaak.

In Pernand-Vergelesses mijn bestelling opgehaald bij Eric Marey. Natuurlijk weer even alle wijnen geproefd. In het glas de onvoorstelbaar mooie Corton-Charlemagne Grand Cru. Exclusief verkrijgbaar bij Wijnkoperij Van den Hoogen.

 

WineWeekend 2016 in de Broodfabriek in Rijswijk

Wijnkoperij Van den Hoogen was present op het WineWeekend 2016 in de Broodfabriek in Rijswijk (19 en 20 november 2016). Samen met collega-wijnimporteur Jelle-Lars Heijmans van Heijmans Wijnen uit Steenbergen bemanden we de stand. De volgende editie van het WineWeekend is op 25 en 26 november 2017. Reserveer alvast in uw agenda!

WineWeekend 2016 in de Broodfabriek in Rijswijk

Wijnkoperij Van den Hoogen was present op het WineWeekend 2016 in de Broodfabriek in Rijswijk (19 en 20 november 2016).

Chablis

In oktober 2015 bezocht ik Domaine Roy in Fontenay-près-Chablis om hun assortiment Chablis te herproeven. Inmiddels kreeg dit familiedomein een Coup de Coeur van de Guide Hachette (uitgave 2016) voor hun Chablis Premier Cru Fourchaume 2013. Naast de Chablis en de Chablis Grand Cru Bougros is deze prachtwijn exclusief verkrijgbaar bij Wijnkoperij Van den Hoogen.

Châteauneuf-du-Pape

Vigneron Vincent Gradassi van Domaine du Rempart uit Châteauneuf-du-Pape zet de doosjes met zijn wijn uit 2009 klaar voor transport naar Nederland.

Viré-Clessé

In de proefruimte van Domaine des Chazelles met Josette Chaland en hun Viré-Clessé 'Vieilles Vignes'.

Meursault

Sofie Bohrmann (Belgische) in Meursault is een begenadigd wijnmaakster. In oktober 2015 proeven op haar terras.

Beaujolais

Hartelijke ontvangst door Joëlle en Jean-François Matray van Domaine du Crêt d'Oeillat uit Régnié Durette, Beaujolais. De Morgon is inmiddels een vaste waarde in mijn assortiment (oktober 2015).

Louis Jadot

De wijnstudiereis naar de Bourgogne en Champagne is een onderdeel van de vinologenopleiding van de Wijnacademie in Maarn. Een bezoek aan de kelders van Louis Jadot is een ware belevenis (april 2015)

Chablis

In het najaar van 2014 proefde ik voor het eerst de Chablis van Domaine Roy in Fontenay-près-Chablis. Veelbelovend en reden genoeg om er najaar 2015 weer te proeven.

Wijnophaaldag Najaar 2014: alle voorbereidingen en proeverij in beeld!

Château Wagenbourg in de Elzas

Op bezoek bij Jacky en Mireille Klein van Château Wagenbourg in Soulzmatt, Elzas. Mei 2014.

In de kelder van Eric Marey in Pernand-Vergelesses

Volg ons op Twitter!